دسته : مدیریت
فرمت فایل : word
حجم فایل : 55 KB
تعداد صفحات : 115
بازدیدها : 362
برچسبها : استانداردهای ایزو 9000 ISO 9000 مدیریت کیفیت
مبلغ : 10000 تومان
خرید این فایلاین پروژه تحقیق جامعی در مورد استانداردهای ایزو (9000) می باشد
بخشی از متن تحقیق
به منظور آشنایی هر چه بیشتر با سری استانداردهای ایزو 9000 برخی از تعاریف آن اصلی که در این تحقیق به کار رفته است به شرح زیر ارائه می گردد.
ایزو مخفف سازمان بین المللی استاندارد می باشد که وظیفه تدوین استانداردهای اساسی در زمینه های مختلف و در سطح بین المللی را به عمده دارد این گونه استانداردها ارزش جهانی داشته که بعضی از کشورهای عضو سازمان بین المللی استاندارد، استانداردهای تدوین شده را مستقیما به عنوان استاندارد ملی یا استانداردهای مشترک پذیرفته اند و برخی دیگر آن را با تغییراتی به عنوان استاندارد ملی خود برگزیده اند.
عدم وجود اطمینان کافی از کیفیت و خدمات برای خریداران و فروشندگان زمینه را فراهم نمود تا قوانین و روشهایی تدوین گردد که این عدم اطمینان از سطح کیفی محصولات و خدمات کاهش یابد. این وظیفه مهم را سازمان بین المللی استاندارد به عهده گرفت و با بهره گیری از استانداردها و تجارب موجود و همچنین مشارکت کارشناسان و متخصصان کشورهای عضو اقدام به تدوین استانداردهایی تحت عنوان سیستم های کیفی نمود که این استاندارد به سری 9000 معروف هستند به طور کلی استانداردهای سری 9000 از شش استاندارد تشکیل شده است که یک استاندارد در مورد واژه ها و دو استاندارد راهنما برای به کارگیری مدلهای تضمین کیفیت و سه مدل تضمین کیفیت می باشد که هر کدام از آنها در ادامه ی تحقیق بررسی خواهند شد. ...
در دنیای رقابتی امروز کیفیت به مهمترین موضوع مورد توجه تولید کنندگان و تامین کنندگان تبدیل شده است و در این میان مدیریت کیفیت به عنوان جامع ترین نوع توسعه و پیشرفت سازمانها در نیل به کیفیت برتر مورد توجه جدی مدیران قرار گرفته است از این رو درک و شناخت دقیق مفهوم کیفیت، اصلی اساسی و حیاتی برای دستیابی به این مهم است کیفیت به طور خلاصه عبارتست از ارضای نیازهای مشتری و تطابق محصول با هدفی (ارضاء کلیه انتظارات خریداران کالا یا خدمات) که این محصول به خاطر آن تولید شده است تعریف فنی کیفیت در سری 8402 استانداردهای بین المللی سازمان بین المللی استاندارد به این صورت تعریف شده است که :
کیفیت عبارت است از کلیه ویژگیها و مشخصات یک محصول یا خدمت که قابلیت آن را در ارضاء نیازهای از پیش تعیین شده رقم می زند.
برای دستیابی به کیفیت جامع ایزو 9000 می تواند به عنوان نقطه آغازین از حرکت به کمک مدیران باشد که لازم است اطلاعاتی در زمینه استانداردهای ایزو 9000 به طور خلاصه آورده شود.
سازمان بین المللی استاندارد برای اولین بار در سال 1987 به انتشار سری استانداردهای بین المللی کیفی که به ISO 9000 شهرت یافته اند اقدام نمود از ویژگیهای این استانداردها متمرکز و دقت کافی آنها به ایجاد هماهنگی کامل بین تکنیکها و مفاهیم کنترل کیفی در سطح جامع فراگیر است.
در این رابطه علاقه شرکتهای صنعتی و بازرگانی به سری استانداردهای ایزو 9000 که در اصل شامل استانداردهای مدیریت و تضمین کیفیت است دال بر افزایش آگاهی شرکتها در این زمینه است این استانداردها مدیران سازمانها را در اتخاذ و اجرای مجموعه تغییراتی که باهدف افزایش کیفیت اعمال می شوند یاری می دهند سری ایزو 9000 آنچنان به وسیله جوامع و شرکتهای مختلف مورد توجه قرار گرفته است که اساس و بنیان استانداردهای ملی آنها را دچار تحول و دگرگونی وسیعی نموده است شاید یکی از عواملی که موجب پذیرش همه جانبه این استانداردها شده است ناشی از کاربرد موفقیت آمیز آنها در افزایش کیفیت محصولات هندی است. از سوی دیگر سری استانداردهای ایزو به طور جامع و فراگیر کلیه مفاهیم مدیریت را راهبردهای کیفی و نیز مدل های مناسب برای تضمین کیفیت را شامل می گردد.
این استانداردها با برخورداری از ساختاری مناسب به گونه ای ترکیب یافته اند که می توان آنها را بر اساس یک روش ساده شماره گذاری به خاطر سپرد. این ویژگی استانداردهای سری ایزو 9000 پیامدهای جالب توجهی برای بازارهای تجاری، صنعتی جهان داشته اند کمیته فنی سازمان بین المللی استانداردها موسوم به کمیته 176 در سال 1979 تشکیل گردید کیفیت را از نقطه نظر نیازهای صنعتی و تجاری مورد توجه و تاکید مجدد قرار داد در این رابطه می توان اذعان نمود که اقبال سری استانداردهای 9000 تا حد زیادی به موفقیت های این کمیته بستگی دارد به طوری که اخیرا بر اساس این استانداردها، استانداردهای بین المللی دیگری در ارزیابی کیفیت، تضمین کیفیت و… تدوین و مورد استفاده قرار گرفته اند به علاوه این استانداردها خود بخشی از استانداردهای سری ایزو 9000 هستند و بقیه سری استانداردهای ایزو 9000 حتی استانداردهای ایزو 9000 را نیز شامل می گردد.
ایزو 9000 انتخاب و اجرای استانداردهای مربوط به مدیریت کیفیت و تضمین کیفیت
ایزو 9001 مدل اجرای تضمین کیفیت در کلیه مراحل طراحی، تولید، بازرسی و خدمات پیش از فروش
ایزو 9002 مدلی برای تضمین کیفیت در مراحل تولید و نصب و اجرای روشهای کیفی در تولید
ایزو 9003 مدلی برای تضمین کیفیت در مرحله بازرسی محصول
ایزو 9004 راهنمای توسعه نظامهای مدیریت
ایزو 2-9004 بازرسی سیستمهای کیفی هستند که خود قسمتی از 9004 هستند.
استانداردهای ایزو 9000 در ارتباط با نظام کیفی، معیاری با ارزش و با اهمیت بوده و همچنین منبای مناسبی را برای اجرای نگرش مدیریت کیفیت جامع فراهم می آورند با این حال اجرای این استانداردها مستلزم آن است که تولید کنندگان و تامین کنندگن یک نظام مدون و سازمان یافته را به عنوان وسیله ای برای تضمین مطابقت محصول با مشخصات تعیین شده به مورد اجرا بگذارند استفاده از سری استانداردهای ایزو 9000 به عنوان یک استاندارد بین المللی در اجرای نظام های کیفی با وجود آنکه به علاقه و در خواست شرکتها جوامع بستگی دارد اما از روحیه ای بازار گرایانه نیز برخوردار است . این استانداردها را می توان به وسیله روشهای دستی یا تکنولوژی روباتیک در سازمانهایی که بین 10 تا 1000 نفر نیروی انسانی دارند به اجرا درآورد.
استانداردهای ISO 9000 از شش جزء تشکیل شده اند عنصر اول به ایزو 8062 معروف است که به عنوان لغت نامه یا فرهنگ استانداردها، کلیه مفاهیم مختلف مربوط به نظام کیفی را شامل می گردد. ...
فهرست سرفصل مطالب تحقیق
فصل اول: مقدمه و تعاریف
فصل دوم: سیستم ایزو در ایران
فصل سوم: برنامه کیفیت (Quality Plan) و بندهای استاندارد ایزو 9000 ایران
فصل چهارم: مستند سازی
فصل پنجم: پیاده سازی بندهای مطروحه در کارخانه آزمایش
منابع
خرید و دانلود آنی فایل